Samtalesalon: Søren Ruds Rombilleder

Samtalesalon: Søren Ruds Rombilleder

Data ed ora: d. 4.12. 2023 kl. 17:30

https://romselskabet-spqr.safeticket.dk/harderogrud?fbclid=IwAR1BshQWXf1Je2_XLx3BI832XpqGI9Jt-_3rFsVDyw-zYTVrWM8cWciXGMg

Fotos tager i 1980'erne og 1990'er afslører, at Rom - Den evige Stad - er både forandret og statisk, når forfatter Thomas Harder og fotograf Søren Rud taler om dengang og nu.

Forfatteren og oversætteren Thomas Harder og fotografen Søren Rud mødes på Det Italienske Kulturinstitut og taler om fotos fra det "nyere, gamle Rom. Det er fotos, som Søren Rud har taget sidst i 1980'erne og først i 1990'erne, og selvom Rom kaldes Den evige Stad, og at vi i det daglige ikke synes, at Rom ændrer sig, og ikke har gjort det i årtusinder, så viser mange af billeder alligevel lidt en anden tid. I dag er trafikken øget voldsomt, mængden af turister ligeså og den avislæsende romer er erstattet af romeren med den elskede mobiltelefon i hånden. En del fotos vil dog også vise det Rom, som stadig er der. Så Rom - Den evige Stad - er på en gang både forandret og statisk. I løbet af samtalen vil Thomas Harder og Søren Rud også komme forbi emner så som forår i Rom, karneval, dagligliv, regnvejr, fodbold, bryllupper, Berlusconi og jagten på det helt rigtige billede.

post simili