Sommerhøjskole i Sydtyrol/Alto Adige - 24. juni-2. juli 2023

Sommerhøjskole i Sydtyrol/Alto Adige - 24. juni-2. juli 2023

Dato og tidspunkt: d. 24.6. 2023 kl. 09:00

http://iis.dk/da-DK/Vis-aktuelle-rejser.aspx?Action=1&NewsId=108&PID=14

Sommerhøjskole med Thomas Harder og venner - 2023

Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien

Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien

24. juni - 2. juli 2023

Sommerhøjskole med Thomas Harder og venner

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK 

Det er en stor glæde, at IIS i samarbejde med Società Dante Alighieri igen kan præsentere en rejse med den største kender af Italien som foredragsholdere på denne unikke rejse. På rejsen deltager andre kendere af Italien.

Alle foredragsholdere er fantastiske kendere og formidlere af italiensk kultur – en kæmpe oplevelse venter derfor rejsedeltagerne!

 Rejseledere: Thomas Harder, Adjungeret professor ved CBS, forfatter, oversætter, journalist m.m.

Desuden deltager andre eksperter. Navne ligger ikke helt fast; men det gør datoerne.

Fra Kastrup den 24. juni kl.. 12.55 direkte til München

Fra München den 2. juli kl. 17.10 og med ankomst Kastrup 18.30.

NB: Vi har i år valgt at undgå et flyskifte på vejen ud og hjem. Det har tidligere givet uheldige oplevelser. Derfor har vi valgt direkte fly til den nærmest mulige lufthavn. Vi undgår forsinkelser og får en skøn, skøn busrejse gennem Østrig og ned gennem Alto Adige til vores hotel. 

På vejen vil der både være et pitstop og selvfølgelig foredrag undervejs.

Tilmelding og betaling af depositum via link som snart er her.

Alto Adige – Norditalien

Vi tilbyder her en rigtig højskole i bjergene lige nord for Bolzano – altså i Alto Adige eller Südtirol - i det område, som indtil 1919 var en del af det store Østrigske rige. Vi er lige i spændingsfeltet mellem italiensk og østrigsk kultur.
Der bliver mange udflugter og daglige foredrag med hovedvægten på Südtirols nyere historie – Første Verdenskrig, fascismens sidste år, den voldsomme autonomikamp i 1960’erne og 70’erne, der omsider førte til oprettelsen af den autonome provins Bolzano/Alto Adige-Bozen/Südtirol, som i dag er et af de rigeste og bedst fungerende områder af Italien.

En af de former, hvor tilstedeværelsen af velstand og en rig blandingskultur med dele fra både det latinske middelhavsområde og den centraleuropæiske tyskorienterede kultur, har gjort sig mest gældende, er i den moderne, egnstypiske kultur. 
Men også det helt moderne Italien bliver indgående behandlet, og alt krydres med helt enestående mad- og naturoplevelser.

Vi vil afdække en, for de fleste, helt ukendt side af Italien, og der vil dagligt være 1 -2 foredrag ved de to dygtige eksperter. Ib Larsen fra Italien Information Service A/S holder sammen på trådene og på gruppen af rejsedeltagere.

Thomas Harder har fået genudgivet bogen ”Fra Brenner til Trento”. Bogen er kommet som E-bog og kan købes for kun kr. 99 via dette LINK 

Hotel Lichtenstern  
Indlogering på det pragtfulde Hotel Lichtenstern. Hotellet ligger i 1300 meters højde. Derfor er temperaturen skøn og mild som en god dansk sommer.

Under opholdet bliver der også mulighed for at følge det lokale liv og deltage i de lokale markeder, koncerter m.m.

Programpunkterne er ment som gode forslag, elementer som vi er sikre på at nå; men området har jo mange andre seværdigheder, som også kan besøges fra hotellet.

Højskolen arrangeres i et skønt naturområde og gode vandresko mv. vil være nyttige. Alle, som er selvhjulpne, kan deltage i højskolen, men ikke alle vil kunne deltage i alle vandreturene. Der vil altid blive gode råd om de forskellige strabadser, og på nogle af udflugterne, hvor det ikke er muligt for alle at deltage til fods, vil der blive sørget for anden transport fx i bil eller svævebane.

Vi har valgt at sammensætte et program, hvor stort set alt er betalt på forhånd og med mange fælles oplevelser – og også mulighed for at gå alene, hvis det ønskes.

Praktiske oplysninger:

Prisen dækker praktisk taget alle omkostninger - og det bliver ikke nemt at komme til at bruge ret mange penge på selve rejsen!

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende..

Dagsprogrammet bliver godt og tæt og med de  store kendere af Italien, kan vi allerede nu garantere en utroligt spændende og interessant rejse, så man kan trygt allerede nu tilmelde sig og betale depositum og derved sikre sig en plads på en rejse, som erfaringsmæssigt hurtigt bliver overtegnet.

Rejsen koster pr. person i dobbeltværelse kr. 16.920 

I prisen er inkluderet:

  • Flytransport med DIREKTE FLY T/R inkl. lufthavnsskatter
  • Transfer lufthavn - hotel t/r Italien
  • 8 nætter på dobbeltværelse inkl. morgenmad på et af regionens bedste hoteller
  • Guidet program og mange foredrag
  • 8 fællesmiddage, ekskl. drikkevarer
  • 3 frokoster, ekskl. drikkevarer
  • 2 Heldags-busudflugt med bus
  • Entré til alle de seværdigheder, der er nævnt som fælles-arrangementer
  •  

Enkeltværelser kan købes til en merpris på kr. 1.800

Med de mange fællesmåltider og fællesoplevelser er rejsen oplagt også for enerejsende.

 

lignende indlæg