Sommerhøjskole i Sydtyrol 2024

Sommerhøjskole i Sydtyrol 2024

Dato og tidspunkt: d. 22.6. 2024 kl. 12:50

http://iis.dk/da-DK/Vis-aktuelle-rejser.aspx?Action=1&NewsId=122&PID=14

Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien

Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien

22. - 30. juni 2024

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

Det er en stor glæde, at IIS i samarbejde med Società Dante Alighieri igen kan præsentere en rejse med de største kendere af Italien som foredragsholdere på denne unikke rejse.

Foredragsholderne er fantastiske kendere og formidlere af italiensk kultur – en kæmpe oplevelse venter derfor rejsedeltagerne!

 Rejseledere:

Thomas Harder, Adjungeret professor ved CBS, forfatter, oversætter, journalist m.m.

Nils Arne Sørensen, professor ved SDU

Fra Kastrup den 22. juni kl.. 12.50  med Lufthansa direkte til München.

Fra München den 30. juni kl. 17.10  direke med Lufthansa med ankomst Kastrup 18.45.

NB: Vi har i år valgt at undgå et flyskifte på vejen ud og hjem. Det har tidligere givet uheldige oplevelser. Derfor har vi valgt direkte fly til den nærmest mulige lufthavn og på humane tider. Vi undgår forsinkelser og får en skøn busrejse gennem  fra München, kort  og smuk tur gennem Østrigs bjerge og så  ned gennem Alto Adige til vores hotel. 

På vejen vil der både være et pitstop og selvfølgelig foredrag undervejs.

Alto Adige – Norditalien

Vi tilbyder her en rigtig højskole i bjergene lige nord for Bolzano – altså i Alto Adige eller Südtirol - i det område, som indtil 1919 var en del af det store Østrigske rige. Vi er lige i spændingsfeltet mellem italiensk og østrigsk kultur.

Der bliver mange udflugter og daglige foredrag med hovedvægten på Südtirols nyere historie – Første Verdenskrig, fascismens sidste år, den voldsomme autonomikamp i 1960’erne og 70’erne, der omsider førte til oprettelsen af den autonome provins Bolzano/Alto Adige-Bozen/Südtirol, som i dag er et af de rigeste og bedst fungerende områder af Italien.

En af de former, hvor tilstedeværelsen af velstand og en rig blandingskultur med dele fra både det latinske middelhavsområde og den centraleuropæiske tyskorienterede kultur, har gjort sig mest gældende, er i den moderne, egnstypiske kultur. 
 

Men også det helt moderne Italien bliver indgående behandlet, og alt krydres med helt enestående mad- og naturoplevelser.

Vi vil afdække en, for de fleste, helt ukendt side af Italien, og der vil dagligt være 1 -2 foredrag ved de to dygtige eksperter. Ib Larsen fra Italien Information Service A/S holder sammen på trådene og på gruppen af rejsedeltagere.

Thomas Harder har fået genudgivet bogen ”Fra Brenner til Trento”. Bogen er kommet som E-bog og kan købes for kun kr. 99 via dette LINK 

 

Hotel Lichtenstern  
Indlogering på det pragtfulde Hotel LichtensternHotellet ligger i 1300 meters højde. Derfor er temperaturen skøn og mild som en god dansk sommer.

 

Rammeprogram - vil snart være klar.

lignende indlæg