Fad & Foredrag: Krig og Klinger - Historisk Fægtning

Fad & Foredrag: Krig og Klinger - Historisk Fægtning

Dato og tidspunkt: d. 22.6. 2023 kl. 17:00

https://www.facebook.com/events/612233177125277

I historiske krigsfilm såvel som den seneste fantasybasker ser vi gang på gang krigere svinge sværdet på imponerende vis. Men hvordan ser rigtig historisk fægtekunst ud? Det handler dette Fad & Foredrag om.

En garde! Sværdet er synonymt med historisk krig og kamp, men har fortidens krigere egentlig svunget sværdet, som Hollywood vil have os til at tro? Vores yndlingsfilm- og serier har massevis af skarpe klinger og gnistrende dueller i sig, men har det noget med den historiske virkelighed at gøre?

Historisk fægtemester Victor Harder Hesel vi til dette Fad & Foredrag fortælle om sværdkampens historie – og om hvordan vi indimellem tror, man har kæmpet med sværd. Han har både stået bag kameraet, været i historiebøgerne og fægtet med fortidens våben.

På denne aften vil vi gå myterne og historierne i sømmene, finde ud af, hvad der har hold i virkeligheden og hvad der ikke har. Med sig har Victor pakket sine historiske klinger og vil gennemføre en demonstration, så vi kan se gnisterne flyve i Christian 4.s 400 år gamle kanonhal.

Billetten inkluderer en kold fadøl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkludere billetten en vand.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag

FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

lignende indlæg