We Are Designers Contacts
Gå til hovedindhold
Kæreste Kek

Kæreste Kek

 

Kæreste Kek er den autentiske historie om det dansk-britiske søskendepar Ellen og Henrik Karsten, der under Anden Verdenskrig gjorde tjeneste i de britiske styrker. Med udgangspunkt i deres brevveksling og dagbogsnotater skildres to meget forskellige krigserfaringer: Vi følger den unge officer Henriks oplevelser i Nordafrika og Italien med slaget ved  el-Alamein som det dramatiske højdepunkt. Sideløbende får vi historien om Ellens oplevelser som underofficer i Women’s Royal Naval Service (WRNS), hvor hun blandt andet havde til opgave at aflytte de tyske motortorpedobåde, der sejlede tæt på den engelske kyst.

Gennem de to søskendes brevveksling beskrives dagligdagen og atmosfæren i 8. Armé og WRNS og ved den britiske hjemmefront. Vi hører om tab og frustrationer og vanskelig kærlighed, men også om unge mennesker, der prøvede at leve efter devisen: “Hvem ved, hvem der kommer hjem fra krigen, så man kan lige så godt more sig så længe.”

Forord

Læseprøve

Kæreste Kek er udgivet af Informations Forlag

Anmeldelse, Jyllandsposten

"Forvent ikke nogen bloddryppende fortælling, men en dyb og sjælden indsigt i to modige unge menneskers oplevelse af Anden Verdenskrig."

 

 

Kæreste Kek er ægteparret Thomas Harders og Lene Ewald Hesels første fælles bog.

(Fotograf: Gitte Sofie Hansen)